Het tweede legioen (Het geheim van Askir, #2)

Die Zweite Legion
Series Number: 2
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789024548217
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 15762916
Goodreads Rating: 4.30
In dit tweede deel worden de eindeloos kiftende Havald en Leandra in de herberg – wederom het vertrekpunt voor dit vervolgdeel – aangesproken door een geheimzinnige zwerver. Hij vertelt het tweetal van de ondergang van Askir, met als gevolg dat Havald en Leandra via de tijdpoort moeten afreizen naar Askir om de bewoners te waarschuwen voor de rampspoed die de meedogenloze alleenheerser Thalak hun zal brengen. Er gaat evenwel iets mis, en in plaats van…

Nog maar een paar weken zijn verstrekken sinds de gebeurtenissen uit het vorige deel (Eerste Hoorn), en nu al dringt een nieuw avontuur zich op aan Havald en Leandra. Haar missie om steun te verkrijgen van de Kroonraad, is nog niet voorbij. Een zojuist aangekomen gast weet haar hoop te geven.

Net als het eerste deel begint de reis rustig en ontspannen. Havald en Leandra genieten nog steeds van hun verblijf in de ‘Hamerkop’. Al gauw ontstaat er echter actie.

De personages hebben voldoende diepgang en de wereld-opbouw is zeer goed te noemen. Het verhaal is in de ‘Ik-vorm’ geschreven. Vanuit dat punt geeft Havald een beknopte samenvatting.

Later meer