Dochter van het keizerrijk

Daughter of the Empire
ISBN13: 9789089681850
Genre:
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.26
Terwijl de oorlog op Midkemia steeds slechter verloopt, moet zij de familie-eer hoog houden in het Grote Spel van de Raad, de ingewikkelde politiek tussen de heersende families in het Keizerrijk.Daarbij komt ze niet alleen in conflict met de Hoofden van de machtige families, allen mannen, maar ook met de gevreesde Zwarte Mantels, de magiërs die achter de schermen het leven op Kelewan besturen.De jonge Mara wordt uit het klooster gehaald na het overlijden van…

Terwijl over de vorige sub-serie nog geschreven werd dat de vrouwen daar een onderdanige rol hadden, is dat in dit eerste boek van een andere sub-serie duidelijk anders. Dit boek gaat deels over sterke, onafhankelijke vrouwen die, ondanks de tegenslagen, zich goed kunnen redden.

Dit is een sub-serie van Feist's wereld, en in mijn ogen (tot nog toe) ook minder. Toegegeven, het heeft wat raakvlakken met Magiër (een oorlog met een andere wereld, een Krijgsheer, een paar bekende namen uit de De Oorlog van de Grote Scheuring sub-serie etc). Verder voelde het verhaal nogal... tja, wat is het goede woord. Plat.. On af? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat als dit mijn kennismakin met de serie was, ik deze niet verder zou gaan lezen. Nu weet ik echter dat Feist ook goede boeken schrijft, zal ik me door de volgende 2 delen uit de 'Keizerrijk' sub-serie worstelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.