De Gave Van Strijd (Tovenaarsring, #17)

EINDELIJK.. Ik heb de serie uit. Heb me er door heen geworsteld.

Deze hele serie zou makkelijk in een boek of 5, 6 gepast hebben, als ze de herhalende teksten er uit hadden gehaald. Ook had ik het idee dat er scenes opnieuw in het verhaal werden gebracht, met andere personages, maar toch...

Meerdere malen komen er toch weer vreemde dingen in voor. Schepen waar je zo van de ene naar de andere overspringt, elkaar aan kunt staren. Schepen die varen in smalle rivieren, maar waar het toch mogelijk was dat een van de eerste schepen zich liet afzakken, omdraaide en dwars door de linie van de vijand voer.
Dan waren er nog de personages die elkaar herkenden, terwijl zij ze voor de eerste keer ontmoetten.

Halverwege het boek kwam er nog eventjes een queeste tussen door die Thor moest doen, en natuurlijk net op het laatste moment daar in slaagde.

En dan zweeg ik nog maar over de steeds weer herhalende zinsopbouw 'zij renden en reden' etc.

Zoals een andere reviewer al schreef, ik heb deze serie uitgelezen om aan mijn Goodreads quota te komen. Het verhaal zelf had potentie, was het maar geschreven door een auteur die wist waar hij het over had.

Op Goodreads een halve punt meer, maar dat komt omdat je alleen met hele punten kan werken. Hier een halve punt aftrek omdat er een spin-off van schijnt te komen

Een Toernooi Van Ridders

Waarom blijf ik me zelf toch steeds martelen met deze serie? Ik heb er eigenlijk genoeg van. Gelukkig nog maar een boek te lezen, want dat is het rare, ik wil de serie echt uitgelezen hebben. En ik blijf er bij, dit verhaal heeft potentie, als het alleen maar een betere auteur had (en ook een vertaler, die niet op de automaat vertaalt, maar ook leest waar het verhaal over gaat).

Thorn vliegt op zijn draak in een uur zo'n 1000 mijlen weg, iets waar zijn vrienden op het schip maanden over zouden toen. Toch, op het moment dat Thor op zijn bestemming aankomt, zijn zijn vrienden daar ook al.

Waar is het plot gebleven? Was er eigenlijk wel eentje? Het voelt alsof het verhaal opnieuw verteld gaat worden, maar dan met een ander jasje.

Ik vraag me af of Morgan Rice wel genoeg tijd heeft om in het volgende boek alles tot een einde te brengen. Of blijven we zitten met niet opgeloste zaken.