Brisingr (Het Erfgoed, #3)

En weer een fantastisch boek uit de 'Het Erfgoed-serie).

Het was een lange zit, maar het echt waard. Het had weer de nodige draken, en dus een extra punt.

Vond het jammer dat Paolini het nodig vond om Oromis/Glaedr te laten sterven. Vond ze een bepaalde 'touch' aan het verhaal geven.

De serie was in eerste instantie bedoeld als trilogie, maar Paolini besloot dat hij de personages op een meer natuurlijke tempo wou uitdiepen, dus volgt er nog een deel. Gelukkig maar, want ik kan nog geen genoeg krijgen van deze wereld.

De 100

100 Jeugdgevangenen worden gedwongen om terug te keren naar de Aarde. Een Aarde die 300 jaar eerder onbewoonbaar was geworden. Nu is het tijd om te proberen terug te keren. Maar is het nog veilig.

De 100 zijn jeugdigen die allemaal een misdrijf hebben begaan, en in afwachting zijn van een herziening van hun veroordeling. Een herziening die pas op hun 18e jaar plaats vind. Zo'n herziening is meestal een executie.

Van dit boek schijnt een televisie-serie te zijn gemaakt. Deze heb ik echter nog niet kunnen vinden.

Aan het einde van het eerste boek had ik nog geen idee van het hoe en waarom. Toch was het een goed boek om te 'lezen' (ik had een audio-uitgave, waarbij de vertelling soms een beetje vreemd over kwam). Het plot was leuk, maar soms verwarrend, door dat het de hele tijd switchte tussen personages en tijd.

De personages hadden wat meer ontwikkeld kunnen worden, nu ware ze . ogal vlakjes.