Archieven

De Stenen Hemel (De Gebroken Aarde, #3)

door | 6 augustus 2020

3.5 sterren Heel wat beter dan de voorgaande twee delen (Het Vijfde Seizoen en De Obeliskpoort. Een goed opgebouwde wereld, en prima personages. Zeker op ongeveer een kwart van het boek werd het beter, met een goed einde. Ook in dit boek weer 3 verhaallijnen, twee daarvan volgens het bekend patroon. In eentje volgen we… Meer lezen »

De Obeliskpoort (De Gebroken Aarde, #2)

door | 31 juli 2020

Zo, dus dit boek heeft de Hugo Award voor 2017 gewonnen. De jury vond dit het beste roman van dat jaar. Tja… Ik heb daar mijn twijfels over. Of hebben ze een ander boek gelezen misschien? Dit boek heeft last van het beruchte tweede boek syndroomverwijst over het algemeen naar het tweede boek van een… Meer lezen »

Het Vijfde Seizoen (De Gebroken Aarde, #1)

door | 25 juli 2020

Dit is een post-apocalyptisch verhaal, gesitueerd in een, hopelijk, verre toekomst. Het duurde lang voor ik echt in dit boek kwam, vooral de wisseling van de verhaallijnen bij ieder nieuw hoofdstuk vond ik niet plezierig. Uiteindelijk blijkt dat de hoofdpersoon uit alle 3 de lijnen een en dezelfde persoon zijn, echter met andere namen. Een… Meer lezen »