Archieven

Klauw van de Zilverhavik

door | 1 mei 2019

Een jongen wordt, tijdens zijn naamgevings rite, getroffen door het noodlot. Zijn hele stam is uitgemoord, en zelf overleeft hij het… ternauwernood. Zijn eer verlangt een bloedwraak. Voor het zover is, moet hij eerst nog veel ontwikkelingen en jaren van trainingen doorstaan. Hij ontmoet vele mensen, die hem helpen om een krachtige strijder te worden.… Meer lezen »

Categorie: Geen categorie

Dochter van het keizerrijk

door | 1 mei 2019

Terwijl over de vorige sub-serie nog geschreven werd dat de vrouwen daar een onderdanige rol hadden, is dat in dit eerste boek van een andere sub-serie duidelijk anders. Dit boek gaat deels over sterke, onafhankelijke vrouwen die, ondanks de tegenslagen, zich goed kunnen redden. Dit is een sub-serie van Feist’s wereld, en in mijn ogen… Meer lezen »

Categorie: Geen categorie

De weg van de angst

door | 1 mei 2019

Dit tweede deel van de serie gaat verder waar boek 1 eindigde. Nog steeds zijn er de drie hoofdlijnen in het boek. Bayaz, de eerste van de Magiërs, begeeft zich naar het einde van de aarde met zijn bizarre verzameling reisgenoten om redenen die voor iedereen buiten de Magiër zelf onbekend zijn. Superieur Glokta is… Meer lezen »

Categorie: Geen categorie

De Macht van het zwaard

door | 30 april 2019

4 sterren, omdat ik geen halve kan geven. Zou eigenlijk 3 1/2 moeten zijn, maar vooruit. (edit: aangepast) Dit boek heeft een zeer lange ‘aanlooptijd’ nodig voor het echt ergens over gaat. In het begin nogal verwarrend, want versprong regelmatig van personage. Opbouwend naar een volgende deel.

Categorie: Geen categorie