Archieven

Op zwart

door | 7 september 2020

Een verrassende boek, die helaas te snel uit was. Van mij had het nog wel langer mogen duren. Een van de weinige echte Science Fiction verhalen van eigen bodem. Als de wereld stopt met draaien, dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. Sommige delen van de Aarde blijven altijd donker, andere hebben eeuwige de… Meer lezen »

Het bouwplan

door | 16 januari 2020

Na 3 keer proberen dit (audio)boek maar weggelegd. Het zal door de manier van vertellen komen, maar ik kon hier dus echt niet inkomen. Helaas.

Bright Morning Star

door | 22 oktober 2019

Een robot/probe, gelanceerd van het moederschip (‘Mother’) landt in een onbekend gebleven land op Aarde. Helaas is dit middenin een oorlogsgebied en krijgt hij te maken met onbekende situaties die buiten zijn controle en zijn programma liggen. Zijn programma is aanpasbaar, maar het doel blijft nog steeds het zelfde, en dat maakt het verhaal zo… Meer lezen »

Dag 21 (De 100 #2)

door | 1 september 2019

In een ruimteschip, dat om de Aarde draait, gelden strenge regels. Wie deze overtreedt wordt gevangen gezet. Op hun 18e verjaardag krijgen de jeugdigen een herziening van hun straf, die bijna altijd eindigt in hun executie. Een groep van 100 kinderen wordt echter gespaard en naar de Aarde gezonden om uit te zoeken of de… Meer lezen »