Archieven

10 mei 1940

door | 26 december 2020

Een jongen uit de Achterhoek, zoon van een protestante dominee, en een katholiek meisje uit Rotterdam raken verliefd op elkaar. Dit tegen de dreigende achtergrond van de Mei-dagen van 1940. Tim woont samen met zijn ouders, broers en zus in het Achterhoekse Varsseveld. Tegen de achtergrond van het oprukkende Nationaal Socialisme in Duitsland, ontdekt Tim… Meer lezen »

Het meisje met de vlechtjes

door | 2 oktober 2020

Een spannend verhaal, dat gebaseerd is op waar gebeurde feiten, een boek over integriteit, trouw en verraad, liefde tijdens de Tweede WereldOorlog. De Haarlemse Freddie Overstegen (15, maar lijkt soms nog maar 12) raakt, samen met haar zus, Truus (17) betrokken bij een verzetsgroep. De zusjes krijgen bezoek van Frans van der Wiel, een kopstuk… Meer lezen »

De erfenis van Richard Grenville (De verborgen universiteit, #1)

door | 23 augustus 2020

De Nederlandse Alexa Westerhof (19) gaat studeren aan een kleine, onbekende Engelse universiteit. Daar ontdekt zij magische krachten, verborgen werelden en geheimen. Sommige mensen zijn dit als de vrouwelijke versie van Harry Potter, maar dat zie ik niet zo. Er zijn wel wat raakvlakken, zoals dat de magische wereld verborgen moet blijven van de niet-magische… Meer lezen »

Menselijke voorwaarden

door | 18 augustus 2020

Waar te beginnen met het schrijven over dit boek. Ik heb dit boek in eerste instantie ontvangen als luisterboek, maar dat viel wel heel erg tegen. De ‘stem’ las dit boek voor zoals je dat bij anime-films tegen komt, zoals Pokemon. Dat was vervelend, en ik was blij om te merken dat dit boek ook… Meer lezen »