Zwerftocht tussen de sterren

door | 22 juni 2016
Citizen of the Galaxy
Series Number: 11
ISBN13: 9789029003667
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 15759433
Goodreads Rating: 3.98
publisher:
Op het marktplein van een onbetekenende planeet aan de Rand van de Melkweg wordt de veertienjarige jongen Thorby verkocht als slaaf. Dit is niet de eerste keer: jaren geleden is hij met tientallen andere jongens en meisjes geroofd van zijn thuisplaneet, wat vaker voorkomt in deze woeste regionen.Omdat niemand hem hebben wil, wordt hij verkocht aan een vreemde bedelaar, die hem het vak leert en als een vader voor hem zorgt. Al gauw komt Thorby…

Naakt op een lendendoek na staat de jonge Thorby op het slavenblok, ergens op een planeet in de wetteloze uithoek van de Melkweg. Verkocht worden is geen nieuwe ervaring voor hem.
Niemand wil hem hebben, maar dan doet een bedelaar een bod op hem. De bedelaar zorgt als een vader voor hem, en leert hem een vak . Niet veel later leert de jongen dat de bedelaar anders is dan hij zich voortdoet. Na een paar jaar wordt de oude man vermoordt, en moet de jongen vluchten om zijn leven te redden. Nu is het zijn taak om een belangrijke boodschap de planeet af te smokkelen.

Na diverse omzwervingen en avonturen belandt de jongen eindelijk op de Aarde. Niemand daar gelooft zijn verhalen over slavernij en de barbaarse toestanden die in sommige delen van de Melkweg bestaan. Als uiteindelijk de afkomst van de jongen ontdekt wordt, krijgt hij de kans om wraak te nemen op de slavenhalers.

Zwerftocht tussen de sterren bestaat in feite in 3 verschillende delen, die allen wel interessant waren, maar de eerste twee delen waren beduidend beter dan het laatste.

Voelde me tot het laatste woord betrokken bij het boek, maar eenmaal uit was ik toch wel teleurgesteld. Het boek leek wel afgeraffeld te zijn, met een abrupt einde, waarbij zeer weinig afgewikkeld werd.

Zou dit boek 4 (of 5) sterren gegeven hebben indien Heinlein de moeite had genomen om er een werkelijk einde aan te maken. Nu blijft nog te veel open. Er waren zeker nog genoeg mogelijkheden voor het laatste deel.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.