Vernietig Parijs! (Legion of the Damned, #7)

door | 20 maart 2020
cover Vernietig Parijs!
Author:
Series Number: 7
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9788793020078
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 32943444
Goodreads Rating: 3.96
“OVERTREFT ZIJN VOORGANGERS VAN HET WESTELIJK FRONT GEEN NIEUWS EN AFSCHEID VAN DE WAPENEN” VIGIE MAROCAINE, MAROKKO De Kleine landt op het achterste luik van een pantservoertuig. Het is je reinste zelfmoord. Hij schiet het magazijn van het machinepistool leeg in de tank. Bliksemsnel springt hij op de grond en met een meesterlijke worp lanceert hij een handgranaat door het open luik. De zware tank draait hevig en verdrukt enkele Britten onder de rupsbanden alvorens…

Alweer het 7e deel uit de ‘Legion of the Damned’ serie van Sven Hassel.

Een serie van losse verhalen, tot de aankomst van de groep in Parijs. Daar raakt het betrokken bij de zwarte handel. De Gestapo is net zo min geliefd bij de eigen kant als bij de vijand. Er zijn de nodige gebeurtenissen waarin de Duitsers als vol mededogen zijn, en de geallieerden grote misdadigers; gewonde Britse militairen worden getroost en Joodse verzetstrijders gered van het vuurpeloton.

De lagere rangen van beide kanten verbroederen regelmatig met elkaar; gevangen genomen Amerikanen krijgen drank en wisselen verhalen met elkaar uit.

De Canadezen blijken grote schurken te zijn, die gevangen genomen Duitsers zonder pardon afschieten. In de scenes met veldslagen hebben de geharde Duitse militairen medelijden met de ‘groentjes’ van het andere kamp, die zij neermaaien.

Zoals ik eerder al schreef, heb ik het vermoeden dat Hassel deze gebeurtenissen van andere veteranen heeft overgenomen en in zijn boeken verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.