Vaelin Al Sorna (In de Schaduw van de Raaf, #1)

door | 15 augustus 2019
Blood Song
Author:
Series Number: 1
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789024562824
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 34394669
Goodreads Rating: 4.45
'Hoewel hij nog geen dertig was, hadden zijn krijgsverrichtingen hem vele bijnamen opgeleverd. Voor de Waanzinnige Koning was hij het Zwaard van het Rijk, voor de mannen die hem volgden in de strijd was hij de Jonge Havik. Bij zijn Cumbraelijnse vijanden stond hij bekend als het Zwarte Lemmet en, maar daar kwam ik pas veel later achter, voor de raadselachtige stammen van het Grote Noordwoud was hij Beral Shak Ur, de Schaduw van de…

Mooi eerste boek van een serie. Het is moeilijk om je voor te stellen dat dit een debuut-album is. Je zou eerder verwachtten dat de schrijver al vele jaren ervaring had.

Vaelin Al Sorna was nog maar 10 toen zijn vader, een van de belangrijkste mannen van de koning, hem achterliet bij de poort van de Zesde Orde. Toch kreeg hij niet alles op een presenteerblaadje aangereikt. Hij was niet de beste in alles wat hij deed, en verdiende zijn plaats in de wereld door zijn eigen harde werk en toewijding.

De broeders van de Zesde Order zijn toegewijd aan de strijd en Vaelin wordt opgeleid tot de sobere, celibatair en gevaarlijk leven als Strijder voor het Ware Geloof. Gedurende zijn opleiding zijn er diverse Proeven te doen, die steeds moeilijker worden. In de ‘Proeve van het Zwaard’, de laatste proef, moet hij vechten tegen 3 misdadigers (een verkrachter, een moordenaar en een deserteur) in een arena. Om te winnen moet hij deze 3 misdadigers doden in een gevecht. Tijdens het gevecht met de deserteur dringt het tot hem door dat er iets niet klopt.

Vaelin verzoekt de koning om de vrouw en zoon van de deserteur te sparen, en komt hierdoor in de handen van de koning, die hem op allerlei missies stuurt.

Goed geschreven met ‘echte’ personages en een wereld waarin je kan geloven. De namen van de personages zijn op een uitzondering na wat lastig, maar daar is wel over heen te komen.

In dit boek, dat als een soort ‘flash-back’ is geschreven, verteld de protagonist een geschiedkundige zijn levensverhaal.

Misschien geen echt grote literatuur, of diepdoordachte thema’s, maar gewoon goed.

Ik weet niet wat de volgende delen gaan brengen, maar ik miste nog wel de haast klassiek te noemen onderdelen van een fantasy, namelijk draken, elfen en dwergen.

Dit verhaal doet me verlangen naar meer van deze schrijver. Gelukkig volgen er nog een paar boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.