Ultimatum

door | 20 juli 2018
Ultimatum
Categorie:
ISBN13: 9789044626131
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 25375869
Goodreads Rating: 3.34
Na de onopgehelderde moord op zijn vrouw leidt voormalig psychiater Aron Mulder een teruggetrokken leven in hun vakantiebungalow. De geruchten over zijn betrokkenheid bij de moordzaak dreven zijn cliënten weg, en ook zijn zoon Alexander, die naar New Orleans verhuisde en een andere naam aannam. Als blijkt dat Alexander verdacht wordt van de moord op zijn vriendin Nathalie Underwood, gepleegd in de moerassen van Louisiana, besluit Aron in actie te komen.Intussen wordt de zaak Underwood…

Een Nederlandse thriller, met een verrassende einde.

De psychiater Aron Mulder wordt verdacht van de moord op zijn vrouw, maar na een week wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. Op de dag dat hij thuis komt, laat zijn zoon weten dat hij vertrekt naar Amerika.

5 Jaar later. De geschiedenis lijkt zich te herhalen als een jonge vrouw (Nathalie Underwood) dood wordt gevonden in de moerassen van Louisiana. Zij blijkt de vriendin te zijn van Alexander van Sant. Aron komt eracht dat het in werkelijkheid om zijn zoon Alexander Mulder gaat. Hij is er van overtuigd dat zijn zoon onschuldig is, en vertrekt naar Amerika. Hij wil alles doen om te bewijzen dat er een vergissing is gemaakt.

Hannah Vincennes is belast met het onderzoek naar de moord op Nathalie, en de hoofdstukken wisselen steeds tussen haar en Aron.

Het verhaal is zeer boeiend geschreven, de karakters komen haast tot leven, en de haat/liefde verhouding in het gezin Mulder, de liefde van de vader voor zijn zoon en de onder druk staande rechercheur komen allemaal goed uit de verf.

Uiteindelijk komt het allemaal neer op keuzes maken. Dit is een boek dat je nog lang bij blijft, en het zal zeker enige emoties oproepen.

Het schrijvers duo Daan Heerma van Voss en zijn broer Thomas Heerma van Voss hebben een geweldige thriller geschreven, en wat mij betreft komen er nog meer boeken bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.