Traan der goden

door | 1 mei 2019
Krondor: Tear of the Gods
Genre:
ISBN13: 9789460231803
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16017124
Goodreads Rating: 3.86
publisher:
Format: ebook
De Traan der Goden is een geheimzinnig juweel dat de priesters van de Orde van Ishap in staat stelt met de goden te communiceren. Elke tien jaar wordt een nieuwe Traan gevormd en naar de hoofdstad Rillanon gebracht om de oude te vervangen. Het schip waarmee de Traan naar zijn bestemming wordt gebracht, wordt echter door piraten overvallen en tot zinken gebracht.William, zoon van Puc, start een verbeten jacht op de daders, samen met Jonker…

Weer een geweldig boek van de hand van Raymond E. Feist. Ben een beetje de tel kwijt, maar geloof dat dit het 15e boek is in de Riftwarcycle.

De boeken in deze sub-serie zijn voornamelijk gebaseerd op de jaren ’90 computerspel. Het speelt na de gebeurtenissen van de eerste 4 boeken, maar weer voor de andere verhalen die daarop volgden/. Na de boeken over de Slangenoorlog heeft Feist een stap terug in de tijd genomen om deze verhalen te schrijven. Het is wel lastig als je in het ene boek leest dat een personage dood is, terwijl dezelfde in een ander boek weer springlevend rondspringt.

Het verhaal loopt een beetje als een video-spel, met allerlei slechteriken, die verslagen moeten worden, voor je bij de eind-baas bent.

Robby de Hand wordt, samen met een vrouwelijke magiƫr, Ridder-Luitenant William, een Krijgerspriester en een lid van het bergers-gilde, op pad gestuurd om de traan der goden te bergen uit een gezonken schip. Dat dit niet zo makkelijk zal gaan moge duidelijk zijn.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.