Stad van Verloren Zielen

door | 22 april 2020
City of Lost Souls
Categorie:
ISBN13: 9789044342383
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 43624370
Goodreads Rating: 4.28
Clary ontdekt dat Lilith er op magische wijze voor heeft gezorgd dat Jace samenspant met de boosaardige Sebastian en dat hij nu een dienaar van het kwaad is. Jace en Sebastian zijn zodanig met elkaar verbonden dat het onmogelijk is om de een te vermoorden zonder ook de ander te doden. Clary is echter vastbesloten Jace te redden, samen met haar goede vrienden Alec, Magnus, Simon en Isabelle. Daarbij zet ze niet alleen haar leven…

Bijna een 5-sterren boek. Bijna 😉 Het tempo was erg langzaam.

Er was wat meer actie in dit boek te beleven, maar ook voldoende spanning. Jace stond onder de invloed van Sebastian, slechts heel eventjes was hij zijn eigen persoon. Clary geeft hem echter niet op, zij weet dat de echte Jace nog steeds ergens in zijn lichaam zit.

Ondertussen proberen Simon, Magnus, Jace en anderen aan een manier om Jace te bevrijden. Daarvoor gaan ze heel erg ver.

De relatie tussen Maia en Jordan was voor mij niet nodig, en kwam klef over. Misschien was dat de bedoeling, en komt er later meer over.

Simon was naar mijn idee dé hoofdrolspeler en redder in nood in dit boek. Zijn moeder heeft hem dan wel het huis uitgezet, nadat zij ontdekte dat Simon een vampier was geworden. Gelukkig voor hem neemt zijn zus het wel goed op.

Ook de andere personages lijken nu beter uit de verf te komen. Isabelle, de altijd stoere schaduwjager, blijkt toch ook een ‘soft touch’ te hebben. Alec en Magnus moeten hun best doen om hun relatie te behouden.

Jammer dat de vertaler het woord ‘vermoorden’ zo vaak gebruikt. Er zijn andere synoniemen voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.