Stad van gevallen Engelen

door | 19 april 2020
City of Fallen Angels
Categorie:
ISBN13: 9789044337648
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16026480
Goodreads Rating: 4.14
De oorlog tussen de benedelingen en de schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel. Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie.

Dit boek was vele, vele malen beter dan zijn voorgangers1, maar wat een cliff-hanger. Nu moet ik zeker het volgende deel gaan lezen. Je zou haast zeggen dat het een geluk is dat we nu in een ‘intelligent’ lock-down zitten, zodat er meer tijd is om te lezen.

Net klaar met dit boek, en weet eigenlijk niet goed hoe het te omschrijven. Het is mij diverse keren gebeurt dat ik compleet de tijd kwijt was tijdens het lezen. Dat ik dacht dat ik nog maar net begonnen was en dat er dan zo weer een uurtje of wat voorbij bleken te zijn.

Het boek was anders en toch het zelfde als de vorige drie delen. De personages zijn niet veel veranderd, en toch weer wel. Het verhaal en de plot blijven grotendeels het zelfde.

De toevoeging van Jordan Kyle als een van de personages was een goede zet van Clare. In het begin ging ik er nog van uit dat de ex-vriend van Maia een ****zak zou zijn, maar gaandeweg het verhaal leer je de details zien en blijkt het anders te zijn.

Dit deel focuste zich voornamelijk op Simon, en wat minder op Clary en Jace. Simon die probeert om zijn nieuwe leven als vampier te verhullen voor zijn moeder en school, maar het daar steeds moeilijker mee lijkt te krijgen. Het is naar mijn idee een personage die nog verder kan groeien in volgende delen. Het is ook goed om te zijn dat Izzy en Simon een koppel lijken te worden. Ik zou nooit geloofd hebben in een Simon/Maia koppel.

Vooral aan het einde van het boek gebeurde er zoveel dat ik me afvroeg hoe Simon, Clary en Jace er uit zouden komen. Ik kon niet geloven dat Sebastiaan nog/weer zou leven deed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.