Spelen met Vuur [Imperium Elementis, #1)

door | 21 juli 2020
Spelen met vuur
Author:
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789083066417
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 54612532
Goodreads Rating: 0.00
Het is 31 december. Nog even en dan zal knallend vuurwerk het nieuwe jaar inleiden. Ariene staat op het dakterras van haar huis, ze is helemaal alleen. In tegenstelling tot haar klasgenoten geniet Ariene ervan om alleen te zijn. Dit moment, dit eenzame moment in de dichte duisternis, is zelfs haar favoriete moment van het jaar. Plezier glijdt in golven door haar lichaam, ze kan niet wachten tot de klok twaalf uur slaat. De reden…

Aardig verhaal, maar helaas geen topper. Het barst van de fouten, wanneer leren de schrijvers nou eens dat ze eerst hun verhalen moeten DOORLEZEN, en niet alleen de spellingschecker van Word moeten gebruiken.

Ariene heeft net ontdekt dat ze een Beheerser is als ze te weten komt dat een organisatie van bange mensen, STCE, uit is op de vernietiging van alle Beheersers. Ariene zet zich in om haar volk te redden. Gaat het haar lukken?

Het is 31 december. Nog even en dan zal knallend vuurwerk het nieuwe jaar inleiden. Ariene staat op het dakterras van haar huis, ze is helemaal alleen. In tegenstelling tot haar klasgenoten geniet Ariene ervan om alleen te zijn. Dit moment, dit eenzame moment in de dichte duisternis, is zelfs haar favoriete moment van het jaar. Plezier glijdt in golven door haar lichaam, ze kan niet wachten tot de klok twaalf uur slaat. De reden van haar blijdschap is simpel: voor even, wanneer de klok twaalf uur heeft geslagen, kan Ariene met vuur spelen.

Ariene Lilith Harris is een bijzonder meisje. Zij kan namelijk vuur oproepen. In eerste instantie alleen maar op Oudejaarsavond, maar gaandeweg steeds vaker. Haar ouders zien een freak in haar en willen haar laten opnemen in een tehuis ver weg. Dan komt er plotseling een magische brief, waarin staat dat zij is opgenomen in een magische school. Klinkt bekend?

In het verhaal komen een aantal Harry Potter verwijzingen voor, maar ook de hele opbouw van het verhaal doet me denken aan de Harry Potter boeken. Zo is er dus de magische school, zijn er Nodo’s (dreuzels/muggles), een geheime organisatie die alle mensen met een gave willen vernietigen etcetera.

Zoals gezegd, een aardig verhaal, dat op zich potentie heeft, als de auteur alle personages, of in ieder geval de hoofdrolspelers wat meer diepte gaf, en zij ook wat meer let op de spelling van bepaalde woorden en zinnen.

Een kleine opsomming van fouten die mij direct opvielen.

  1. grijns ipv grijs (hier ging het om tinten grijs
  2. drop ipv dorp
  3. ziet, waar het zien had moeten zijn. Het ging hier om een aantal andere personen die Ariene uit het bos zien komen
  4. stijl, waar er steil bedoeld wordt. Een steile berg, en niet een stijle berg
  5. spelt ipv speld
  6. ‘die wat ouder zijn dat…’ ‘die wat ouder zijn dan’.

En daar laat ik het maar bij. De zinnen waar woorden uit ontbreken heb ik dan niet eens opgenomen.

Ik denk dat twee sterren eigenlijk niet eens zo slecht is voor dit boek. Het hadden er 3 kunnen zijn, maar door de eerder vermelde punten dus net niet gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.