Ruimteschip galileo

door | 29 juli 2016
Rocket Ship Galileo
Series Number: 1
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 11351645
Goodreads Rating: 3.71
publisher:
Format: Paperback
Net na de Tweede Wereldoorlog vertrekken drie jongelui, Ross, Maurice en Art naar de Maan. Deze bemande ruimtevlucht is een privaat initiatief van Dr.Cargraves, een nobelprijswinnaar en oom van een van de jongens. Hun ruimteschip genaamd Galileo, landt na een driedaagse reis op de maan en nadat ze een semipermanente basis hebben opgericht claimen ze de Maan als eigendom van de Verenigde Staten. Na radiocontact met onbekenden wordt hun schip gebombardeerd. Ze kunnen tijdig ontsnappen…

Dit is een verhaal voor kinderen. Toch had ik wel wat meer verwacht van dit boek. Helaas viel dat tegen. Het begon aardig, maar zakte al snel in.

Dit verhaal gaat over 3 jongens die graag raketten bouwen en in contact komen met een oom van een van hen die toevallig wetenschapper is, en een raket wil bouwen om naar de maan te vliegen.
Eenmaal op de maan aangekomen wordt hun raket gebombardeerd door een ruimteschip. Dankzij slim denken komen ze in bezit van dit ruimteschip en komen er achter dat er een geheime basis is van …. de NAZI’s.

De Tweede Wereldoorlog is voorbij, maar een kleine groep nazi’s verblijven op de maan met een aantal atoom-bommen. De jongens moeten al hun kunnen gebruiken om te overleven en weer naar Aarde terug te keren.

Duidelijk een gedateerd verhaal (1947).

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.