Rolf en de geest van Over Maze (Rolf-verhalen, #2)

door | 8 maart 2020
no title has been provided for this book
Author:
Categorie:
ISBN13: 9789083010816
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 52211411
Goodreads Rating: 4.00
Rolf werkt voor straf alleen op de akker van boer Dricus. Bij het vallen van de avond schraapt zijn schop over de resten van menselijke botten... Er gebeuren opeens de meest vreemde en angstaanjagende dingen tot grote schrik van Rolf en zijn vrienden. De wereld lijkt te veranderen in één grote angstige koortsdroom.Rolf en de geest van Over Maze is het tweede deel van de Rolf-verhalen, een reeks waarin de lezer wordt teruggevoerd naar het…

En dat was het tweede boek uit de verhalen van Rolf. Straks (4 april 2020), wordt het 3e deel uitgegeven, dus mooi op tijd.

Het verhaal op zich is sterk, sterker dan het eerste deel, en geeft veel meer inzicht in de omgeving waarin we nu wonen. Rolf speelt zich namelijk af in mijn omgeving, alleen een paar honderd jaar eerder. Nu pas, door het lezen van dit verhaal, vallen sommige dingen op hun plek.

Hoewel er een wat duistere zaken (een geest) voorkomen in dit boek, is het niet een eng boek, en zelfs wat liefjes te noemen. Rolf’s vijand (om het maar zo te noemen) is op het einde van het boek dan misschien niet zijn beste vriend, maar wel een vriend.

Verder weinig echte actie. Een heuse ridder die op bezoek komt; een gevonden zwaard die Rolf angstdromen oplevert, een diefstal, en nog een diefstal. Tja, en dan heb je het wel gehad.

Waarom dan 3 1/2 ster? Ach dit boek heeft me de nodige uurtjes lol gebracht, en zoals ik hierboven al schreef, ook wat meer inzicht in de omgeving.

Ik zie sites die dit boek een rating geven voor jongeren tussen 13 en de 15 jaar. Dat zie ik niet zo, maar hoogste klas basisschool/brugklas dat toch wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.