Resistant: A World Divided

door | 30 januari 2020
no title has been provided for this book
Author:
Categorie:
ISBN13: 9781684333936
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 47958182
Goodreads Rating: 4.33
In the not-too-distant future, one of scientists’ worst fears has been realized: antibiotics have become obsolete, and a pandemic virus nearly wipes out all of humanity. What’s left of the world has been divided between those selected to live illness-free within a man-made community quarantine and the outcasts abandoned outside to face uncertain survival. In the wake of an unraveling society, four teens struggle to determine their place in a world that has become warped…

Het is dan eindelijk gebeurt. Door het overmatig gebruik van anti-biotica is er nu een virus op de Aarde die bestand is tegen alle vormen van anti-biotica. Een groep mensen leeft afgesloten van de rest van de wereld in een soort koepel. Een ander deel woont daar buiten. Mogelijk zijn er nog meer groepen, maar daar hebben we niets van vernomen.

Cat en Wren zijn een tweeling, maar zij zijn zich niet bewust van het bestaan van de ander. Een leven is een chaos, veroorzaakt door het Virus. De ene zus woont in ‘The Community’, de andere daarbuiten.

Het boek bestaat uit diverse delen, maar waarom dit zo is, is mij niet duidelijk. Ieder hoofdstuk beziet het gebeuren vanuit de perspectief van weer een ander hoofdrolspeler.

Het verhaal is goed geschreven, en smaakte naar meer. Ik hoop dan ook op een vervolg.

Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.