Reis door de Nacht (De Saga van de Duistere Oorlog, #2)

door | 1 mei 2019
Into a Dark Realm (The Darkwar Saga, #2)
Genre:
ISBN13: 9789024556397
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 2933190
Goodreads Rating: 4.00
Format: Hardcover
In dit verhaal zijn de magier Puc en het Conclaaf der Schaduwen op zoek naar de gevaarlijke, waanzinnige tovenaar Leso Varen, die bezit heeft genomen van het lichaam van een andere zeer machtige magier, maar van wie? Pucs zoektocht brengt hem naar de wereld van de bloeddorstige Dasati. Ondertussen gaan Pucs kleinzonen Jommy, Tad en Zane naar de universiteit van Roldem voor een strenge militaire scholing. Er wordt weer veel strijd gevoerd en talloze beproevingen…

De Tweede Cirkel is fascinerend en hoewel over het algemeen nogal gruwelijk, zorgen de nieuwe personages voor een interessante verandering. Genoeg oude personages om balans te behouden.

Sommige lijnen in het verhaal waren voorspelbaar, maar werkten soms verwarrend doordat er vrij vaak gesprongen werd naar een andere verhaallijn. Liever had ik gezien dat de lijn van de jongens, Tad, Zane, Jommy (en later Geoffrey, Servan en Grandy) apart was gehouden van dit boek. Toch neemt het algehele gevoel van opbouw toe en de absolute cliffhanger van een einde maakt het bijna onmogelijk om te stoppen met lezen.

Het was grappig om over de Dashati en hun wereld te lezen, hoe gruwelijk ze soms ook waren. Het boek was wel wat duister, vergeleken met de andere verhalen van Feist. Sommige personages uit de vorige boeken komen in ongebruikelijke situaties terecht.

Boek lijkt een goede opbouw naar De toorn van een waanzinnige God te zijn.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.