Regiment des doods

door | 26 maart 2020
Jeg så dem dø
Author:
Series Number: 10
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9788793020115
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 24948207
Goodreads Rating: 3.99
Bloedige Partizanenstrijden heersen er op de Balkan Een regen van handgranaten valt op straat. Vanaf de daken klettert schrootmunitie op het bataljon jagers. De soldaten kronkelen kreunend over de grond op zoek naar een schuilplaats. Molotovcocktails ontploffen oorverdovend en slaan gaten. De vloeistof die in brand is gevlogen regent over de mensen en het materiaal. -Partizanen, stottert de commandant ontzet en springt van het voertuig af. Porta groet en glimlacht alsof hij gek is. -…

Boek kwam soms wat gekunsteld over, dat kan te maken hebben met de vertaling. Ergerde me aan het feit dat er zeer regelmatig woorden verklaard werden door de vertaler. Ik ga er van uit dat iedereen die dit soort boeken leest wel weet waar de afkorting GeStaPo voor staat. En als je dan persé woorden wil verklaren, doe het dan in een voet- of eindnoot, niet tussen de tekst door.

Het lijkt er een beetje op dat de auteur niet meer precies weet wat hij aan moet met sommige personage’s. Hele hoofdstukken worden gewijd aan Tiny/Kleintje/Broer en Porta, en de rest verdwijnt naar de achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.