Oudste (Het erfgoed #2)

door | 2 augustus 2019
Eldest
Series Number: 2
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789460230554
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16014429
Goodreads Rating: 3.98
Het leven van de jonge boerenzoon Eragon veranderde van de ene op de andere dag toen hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vond. Deze steen bleek een drakenei te zijn en toen het openbarstte was Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstond een speciale band. Niet lang daarna ontdekte Eragon dat hij de laatste der Drakenrijders was en begon hij aan zijn gevaarlijke queeste op…

Zoals ik over het vorige boek al schreef, er zijn mensen die het nodig vinden om het maar 1 ster te geven, omdat het plagiaat zou zijn van Tolkien. Of omdat er teveel draken/elven/dwergen/… in zou zitten. Laat me je dit zeggen. Er kunnen nooit te veel draken voorkomen in een boek. En plagiaat.. tja uiteindelijk lijken de meeste boeken ergens wel op elkaar, of zijn verhaallijnen bijna het zelfde. So be it.

Goed geschreven fantasy, die smaakt naar meer. Zover als ik nu kan zien leidt dit boek niet onder het ‘middelste boek’-syndroom (het syndroom dat je vaak ziet bij series, dat het tweede boek minder is dan het eerste of derde), maar blijft het spannend.

Het begin liep wat stroef, maar gaandeweg ging het verhaal weer beter lopen.

Ik vond het grappig dat als je de cover-afbeelding omdraait, je ook weer een ‘wezen’ ziet. OF dit bewust zo gedaan is weet ik niet, grappig is het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.