Oragayn

door | 11 juli 2020
no title has been provided for this book
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789492702159
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 46196618
Goodreads Rating: 4.22
Op zijn zestiende vluchtte Rymus van huis en ging het leger in. Nu is hij sergeant in de Koninklijke Garde, een elitekorps dat misdaden onderzoekt en bescherming biedt. Hij denkt nauwelijks terug aan zijn verleden, totdat zijn ouders ineens voor zijn neus staan. Als hij hoort dat ze zijn hulp nodig hebben, beseft hij één ding: ze zijn wanhopig.Wat begint met een eenvoudige aangifte, verandert in een netelige zaak vol ethische dilemma’s en onverwachte ontwikkelingen.Kan…

Een fantasy-verhaal van een Nederlandse auteur.

De personages hadden allemaal lastige namen, waardoor het soms lastig was om bij een naam een personage voor je te zien. In tegenstelling tot andere vond ik de personages niet echt boeiend. Er was geen ‘band’ mee te krijgen, iets wat ik toch wel een belangrijk punt vind bij het lezen.
Het boek is vanuit verschillende perspectieven geschreven, en dat is best lastig. In iedere hoofdstuk werd er wel gewisseld van personage.

De wereld is in dit boek redelijk opgebouwd. In het land leven mensen, elfen, dwergen en vampieren. Nou had ik van die laatste altijd gedacht dat die alleen ’s nachts leefden, maar schijnbaar niet in de wereld van Oragyn.

De hoofdlijn van het verhaal is mij een beetje onduidelijk. Ging het nou om de vermoorde kinderen, of toch om die vogelmens (heb het boek net uit, en ben nu al vergeten hoe die genoemd werden) die door de hoofdrolspelers naar haar eigen land werd begeleidt?

Een aparte fantasy boek, en ook al geef ik er slechts 3 sterren aan, toch is het zeker niet slecht. Het einde is erg open, zodat er de mogelijkheid bestaat dat het een serie gaat worden. Dit zou dan zowel na het epiloog kunnen als er net voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.