Op zwart

door | 7 september 2020
no title has been provided for this book
Author:
Categorie:
ISBN13: 9789048816835
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16106213
Goodreads Rating: 3.59
De wereld stopt met draaien op 3 augustus 2010. Hoewel het vaststaat dat het ongeveer om halftwaalf ’s avonds gebeurt, wordt er nog jaren gediscussieerd over het exacte tijdstip. Toegegeven, het verschil tussen de officiële tijd van NASA en die van het Observatoire de Paris is maar 4,8 seconden. Toch blijkt dat genoeg voor een slepende wetenschappelijke vete. Bij het KNMI houden ze het op 23:27:19. Sindsdien zijn Nederlanders gewend geraakt aan het donker. Dat…

Een verrassende boek, die helaas te snel uit was. Van mij had het nog wel langer mogen duren. Een van de weinige echte Science Fiction verhalen van eigen bodem.

Als de wereld stopt met draaien, dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. Sommige delen van de Aarde blijven altijd donker, andere hebben eeuwige de nacht. Dit heeft vele consequenties. Straatverlichting, warm water en medicijnen zijn een een luxe zijn en de grenzen tussen steden en landen worden gesloten. Iedereen lijkt zich aan te kunnen passen.

Iedereen, behalve geschiedenis-leraar Bram van der Stok. Samen met een voormalige leerling ontsnapt hij uit Amsterdam om via Rotterdam uiteindelijk in New York aan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.