Oorlogskinderen

door | 22 november 2020
no title has been provided for this book
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789400406087
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 53265901
Goodreads Rating: 3.97
publisher:
Ook 75 jaar na de oorlog vertellen ze hun verhaal.Ze moesten onderduiken, leefden in angst omdat hun ouders deelnamen aan het verzet, ze hadden foute ouders, of waren kind van een Duitse soldaat; in Oorlogskinderen tekent Coen Verbraak de verhalen op van mensen die als kind de oorlog hebben meegemaakt en die hun leven lang met de schaduw van de bezetting hebben geleefd. Verbraak vertelt over hun oorlogservaringen, maar beschrijft ook hoe die belevenissen in…

75 jaar na het einde van de oorlog vertellen zij hún verhaal. De 14 kinderen die ook te lijden hadden onder de oorlog. Omdat hun ouders ‘fout’ waren, of in het verzet zaten. Omdat ze kind waren van een Duits soldaat. Ze vertellen hoe het leven met hen omging. Over de littekens uit het verleden. Het is het verhaal van een bijzondere generatie.

Duidelijk en helder geschreven, een boek dat je niet gauw weglegt, maar stug doorleest. Dan zie je opeens bekende Nederlanders voorbij komen, zoals Xaviera Hollander, Jaques d’Ancona, die ook hun verhaal vertellen.

AANRADER!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.