Legioen van de angst

door | 1 mei 2019
Rides a Dread Legion (The Demonwar Saga, #1)
Genre:
ISBN13: 9789024572144
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 44786809
Goodreads Rating: 3.93
Format: ebook
Het Legioen van de Angst is het eerste deel van Raymond E. Feists tweeluik De Saga van de Demonenoorlog. En speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen in De Saga van de Duistere Oorlog af als een nieuw gevaar Midkemia bedreigt.Laromendis is een tovenaar die afkomstig is van de wereld Andcardia, die wordt bevolkt door de Taredhel, de Sterrenelfen die in de strijd tegen het Legioen van de Demonenkoning aan de verliezende hand zijn. Hun…

Het 25e(!!) deel uit een serie, en het eerste deel van deze sub-reeks. Een beetje volgens het stramien uit andere delen, met een invasie/scheuringen/demonen. Hoewel de achtergrond redelijk word weergegeven en je het verhaal goed kan volgen zonder de vorige delen gelezen te hebben, adviseer ik toch om deze toch eerst te lezen. Boek heeft een langzame start, daar Feist tot ongeveer halverwege nog bezig is met het voorstellen van de nieuwe personages. Einde voelde wat gejaagd aan.

Een ras van krijger-elven vecht voor een verloren zaak tegen horden demonen. Om uitsterven te voorkomen zoeken zij naar hun verloren thuiswereld. Het licht echter niet in hun aard om andere rassen als hun gelijken te beschouwen, zij kennen alleen maar de drang om die (met geweld) te overheersen.

Tegelijkertijd worden er steeds meer demonen waargenomen in Midkemia en een van de tempels zend er een Ridder-Amant op uit om dit te onderzoeken. Het idee van weer een invasie door demonen is nu wel een beetje te veel aan het worden. Misschien dat Feist in de laatste 4 boeken met iets anders komt, maar dat betwijfel ik

De toekomst van de wereld, en misschien zelfs wel van het heelal staat op het spel.

Wat ik niet snap is waarom Miranda vier nachten wachtte op wat er ging gebeuren in het kamp van de ‘zwarte hoeden’, en niet eerder daar terug kwam om opruiming te houden. Ook begrijp ik niet waarom Puc, die in ‘De toorn van een waanzinnige god een scheuring/poort kon maken om een deel van de maan van Kelewan die planeet te laten verwoesten, maar hij kon geen bescherming voor zijn huis maken?!

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.