Kristallen ziel (Drakenijs, #2)

door | 29 september 2020
Kristallen ziel
Series:
Series Number: 2
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789463082907
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 55511120
Goodreads Rating: 4.31
publisher:
Om samen met het wisselkind te kunnen ontsnappen uit de wereld van de Aos Sí, moest Fenna een wederdienst beloven aan een onzichtbare helper. Nu ze weer in de veilige IJsDrakenburcht is, wordt ze gedwongen haar belofte in te lossen, maar tegen welke prijs?Het wisselkind, Muloc, is bevrijd en terug bij zijn ouders. Wat is vrijheid als het verleden je niet met rust wil laten? Als je verleden je in zijn greep blijft houden?Calvyn vecht…

(Dit zou een trilogie moeten zijn, maar verder dan 2 boeken lijkt het niet te zijn gekomen)

Samen met het wisselkind Muloc probeert Fenna te ontsnappen uit de wereld van de Aos Si. Zij kunnen alleen ontsnappen als Fenna de hulp aan neemt van onzichtbare helper. Deze helper eist wel een later te bepalen gunst van haar. Fenna gaat hierin mee.

Maar.. was dit wel verstandig van haar. Belofte maakt immers schuld.

Calvijn (Ilahghmoc) probeert zijn vader’s acceptatie te krijgen, en probeert zijn menselijke kant van zich af te schudden. Ook voor Muloc lijkt het ‘vrije’ leven toch niet zo vrij te zien als hij had gedacht. Ontsnapt hij ooit aan de Aos Si?
Ook Muloc heeft het niet makkelijk. Hij komt als ooit gestolen baby weer terug bij zijn echte ouders, maar heeft het moeilijk met het verdriet dat zij hebben om Calvijn.

Opnieuw een fantastisch verhaal van de hand van Cocky van Dijk, die naar meer smaakt. Ik had nog wel meer verdieping verwacht onder de draken. Het leek wel of die, met uitzonder van Corcoron geen echte diepte hadden. Ze waren er, deden hun ding en verder niets. Wat mij betreft had er wat meer actie tussen de draken onderling plaats mogen vinden. Of tussen de draken en de mensen. Ze waren of boos op de mensen (de Vrije draken) of niet (Burchtdraken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.