Kristallen hart (Drakenijs, #1)

door | 27 september 2020
Drakenijs
Series:
Series Number: 1
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789463082891
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 55470769
Goodreads Rating: 4.13
Isa, de Hoeder van het Zielenhof, is ten einde raad. Nu een groep IJsDraken zich heeft afgesplitst van de Drakenburcht, is het in stand houden van het ijs, waarin mensen die aan het eind van hun levensdagen zijn worden ingevroren, een probleem geworden. Isa ziet letterlijk het hof in elkaar storten. De groep Draken weigert echter te hulp te schieten.De Aos Si´ hebben het kind van Borak en Nora gewisseld met een van hunzelf. Borak…

Het avontuur van Fenna gaat in dit boek verder.

Hoewel zij al een Drakenzieler is, wordt Fenna uitgenodigd om een jaartje stage te lopen op de ijsDrakenburcht. Zij wil dolgraag andere gebruiken leren kennen en gaat daarom in op dit aanbod. Ze had niet verwacht dat het daar zo heel anders zou zijn dan ze gewend was.
Fenna probeert haar draai te vinden, maar merkt dat haar niet alles wordt verteld door Meester Lugus. Er is van alles mis met de ijsDrakenburcht, een groep IJsDraken heeft zich afgesplitst van de burcht, maar waarom wordt haar niet duidelijk. Wat zijn de Aos Si van plan? Eén van haar vrienden blijkt niet te zijn wie hij voorwendt te zijn.

Ook in dit boek weet de schrijver de lezer in zijn greep te houden. Zelf vond ik het boek ook prettiger dan de vorige serie. Alle karakters hebben goede diepgang, zelfs het draakje Zot.

Ook al is het niet nodig om de eerste serie (Drakenzieler) gelezen te hebben, raad ik het wel aan.

(Halve punt bijtelling voor het draakje Zot)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.