Krijgsraad

door | 29 maart 2020
Court Martial
Author:
Series Number: 12
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9788793020122
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 52791349
Goodreads Rating: 3.87
De Légionaire draait de loop van het machinepistool. Rookpluimen komen uit de buiken van de officieren. Ze vallen bruusk in de sneeuw, die paars kleurt. Vanuit het bos hoor je een beestachtig geschreeuw terwijl een golf van in bont geklede soldaten vooruit gaat. Ze bevinden zich aan het Russisch-Finse front. De machinepistolen ratelen totdat de magazijnen leeg zijn. Het Oude Peloton, met de gigantische Kleine en Porta in de hoofdrol, voert een hevige strijd achter…

Alweer het 12e deel uit deze geweldige reeks boeken van Sven Hassel.

Hoewel er beweerd wordt dat dit de echte gebeurtenissen zijn die Sven Hassel heeft meegemaakt, zijn het wat mij betreft eerder militaire fictie.

De groep bevinden zich nu aan het Russische-Finse grens, waar de winters streng en wreed zijn, net als de beide partijen. Ze worden de grens over gestuurd om een wapenfabriek op te blazen.

Een deel van het boek ging over de onrechtvaardige krijgsraden, die inzicht geven hoe de Nazi’s omgingen met iedereen die in handen kwam, zelfs hun eigen mensen. Niemand is in deze tijd zijn leven zeker, ook niet een generaal of hoger.

Op sommige plekken was het verhaal ongeloofwaardig, maar wel grappig. Zo had het gedeelte waarin ze iemand te pakken namen met een wilde kat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.