Koningin van Lucht en Duisternis

door | 3 juni 2020
Queen of Air and Darkness
ISBN13: 9789048836758
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 43713901
Goodreads Rating: 4.36
Na de tragische dood van Livia Blackthorn staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Een deel van de Blackthorn-familie reist naar Los Angeles om te onderzoeken door welke ziekte de heksenmeesters worden uitgeroeid. Julian en Emma, die hun verboden liefde proberen te onderdrukken, ondernemen een levensgevaarlijke missie naar de landen van Elf om het Zwarte Boek der Doden te bemachtigen. Maar dan ontdekken ze een geheim dat de schaduwjagerswereld uiteen kan drijven...In een…

Einde van weer een trilogie uit de wereld van de Schaduwjagers. Ook in dit boek heb ik stukken overgeslagen. Ik hoef geen pagina na pagina te horen dat de ene personage van de ander houdt.

Ik twijfel een beetje tussen de 3 en de 4 sterren voor dit boek. Het boek voelde een beetje aan als een bij elkaar geraapt stuk. Zeker het einde (of het bijna einde), ik denk zo rond hoofdstuk 32/33, waarin Julian en Emma veranderen in reusachtige engelen en zo de strijd beslissen.

Ik voelde medelijden met Kit en Ty. Het is Ty gelukt om zijn tweeling-zusje Livia deels terug te halen uit de dood, maar het zou nooit helemaal het zelfde meer zijn. Ik had tussen Kit en Ty wel wat zien gebeuren, en hoop hier in eventuele andere delen nog wat meer van te lezen.

Het was dapper van. Clare om homoseksuele personages op te nemen, en zelfs een mogelijke driehoeks-verhouding.

De Blackthorn-familie was weer helemaal compleet, op Olivia na. Octavius was dan wel aanwezig in het verhaal, maar kreeg weinig ruimte om mee te doen. Hij was per slot van rekening nog maar 7.

De slechterikken vielen tegen. Zara was niets meer dan een onaangenaam kind die niet nadacht over de gevolgen van haar acties. Horace, haar vader, was gewoon een saai persoon.

Teveel personages, teveel onnodige plots, en teveel suiker-zoete romantiek, zeker tegen het einde.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.