Josef Mengele, nazi-arts: zijn leven, zijn misdaden

door | 20 maart 2020
Book Cover
Series Number: 8
Categorie:
ISBN13: 9789061006350
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 13381894
Goodreads Rating: 3.26
publisher:
Josef Mengele, de engel des doods, is de meest gezochte oorlogsmisdadiger van de twintigste eeuw. Zijn pseudo-wetenschappelijke medische experimenten op gevangenen in Auschwitz werden het symbool van de zinloze beestachtigheid die miljoenen mensen ondergingen tijdens het nazi-regime. Berucht zijn vooral zijn medische ingrepen op tweelingen. Naast zijn vele andere gruweldaden werden er circa drieduizend tweelingen naar zijn onderzoekslaboratoria gezonden, waarvan er slechts 200 overleefden. In 1949 vluchtte Mengele uit Duitsland naar ArgentiniĆ«. Via een netwerk…

Tja, wat moet je eigenlijk vertellen over deze biografie.

Degelijk naslagwerk dat inzicht geeft in het leven van Josef Mengele en zijn omgeving. Dit is geen boek dat je leest voor de ontspanning, maar voor het verhaal achter de persoon. Wat bezielde zo iemand, hoe kwam hij tot zijn daden. Dit boek geeft al vanaf het begin aan dat Jozef Mengele niet de enige was die tot deze daden in staat was.

Door de auteur wordt veel gebruik gemaakt van voetnoten en verwijzingen naar andere literatuur. Maakt het lezen er niet altijd echt gemakkelijker op. Ik had dit als een luisterboek, dus dat maakte het nog eens een graadje erger.

De beschrijvingen van de experimenten die er door de diverse ‘artsen’ zijn uitgevoerd op mensen zijn soms beestachtig te noemen, en daarom geef ik hier ook geen ‘rating’ aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.