Het Zilveren Labyrint (De Boeken van Terra Fabula #2)

door | 16 juni 2020
no title has been provided for this book
Series Number: 2
Categorie:
Genre: ,
ISBN13: 9789463082228
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 54118401
Goodreads Rating: 4.35
De magische wereld verkeert aan de rand van de afgrond. Griselda heeft de oorlog verklaard aan iedereen die haar tegenwerkt en deinst nergens voor terug. De volkeren verzamelen zich om de heerseres te verslaan, maar de verboden Magicae krijgt Terra Fabula steeds meer in zijn greep. Williams leven wordt door het gif van een eeuwige slaap bedreigd. De tijd is ongenadig en de zoektocht naar hulp is niet zonder tegenslagen. Martha doet wat ze kan,…

Het avontuur van de tweeling, Martha en William, gaat in dit boek verder waar het vorige eindigde, en is het tweede deel uit een serie van 8 boeken (in vier 2-luiken). Er is geen saaie kost waar je eerst doorheen moet om de personages weer te leren kennen. Nee, de actie start direct.

De kinderen zijn intussen aangekomen op Terra Fabula en gaan, samen met hun vrienden, de strijd aan met Griselda. Voor het echter zover is gebeuren er nog genoeg spannende en magische avonturen.

Doordat er zoveel gebeurt in dit boek, merk je pas later hoeveel tijd er verstreken is. Soms vind je in het boek nog een verdwaalde spreuk, waarbij de letters soms wegvallen of omdraaien. Gelukkig zijn de meeste spreuken wel op tijd ‘bevroren’, zodat ze geen kwaad meer kunnen doen.

De interactie tussen de personages is prettig en ieder maakt een eigen ontwikkeling mee. Wat me opviel is dat William een beetje een dommere rol kreeg toegespeeld ten opzichte van zijn zuster.

Het boek miste wel het ‘sprookjes-achtige’ van zijn voorganger, en de actie kwamen als vrij standaard over. De spanning was op sommige momenten weg; op een gegeven moment raken ze van elkaar gescheiden in het labyrinth, maar na een paar keer door een poort te gaan vonden ze elkaar al weer snel. Hier had best wel meer spanning in gekund, maar misschien ga ik daarin voorbij aan het feit dat ik al lang niet meer tot de doelgroep van het boek behoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.