Het verraad (Krondor, #1)

door | 1 mei 2019
Krondor: The Betrayal
Genre:
ISBN13: 9789460231810
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16015591
Goodreads Rating: 3.84
publisher:
Format: ebook
Een zwarte elf sluit zich aan bij de de troepen van prins Arutha. Er worden machtige complotten gesmeed tegen het Koninkrijk en Puc moet nogmaals een beroep doen op zijn magie - en betaalt daarvoor een hoge prijs... Het is tien jaar na tumultueuze afloop van de Oorlog van de Grote Scheuring bij de slag om Sethanon. Het gerucht doet de ronde dat de zwarte elfen van de Broederschap van het Onzalige Pad opnieuw het…

We keren terug in de tijd naar de tijd van net na de Riftwar-oorlog. We zien een aantal oude bekenden terug, maken kennis met nieuwe helden.

Dit boek gaat vooral om het vinden van verborgen krachten en het hooghouden van eer.

De start ging wat moeizaam, zeker doordat we al weten wat er gaat gebeuren in de toekomst. We weten dat een aantal personages dood gaan in de toekomst, terwijl ze hier nog springlevend rondlopen. Na zo’n 100 pagina’s ging het verhaal echter beter lopen, en het einde was toch nog vrij onverwacht. Vrij veel magie in het boek, en zo hoort het ook in een fantasy-boek.

Het verhaal is vrijwel geheel afgerond, maar daar dit boek deel is van een trilogie, (De moordenaars, Traan der goden) vraag ik me af hoe die andere delen daar in gaan passen.

Het boek is gebaseerd op een computerspel uit de jaren ’90, en dat is soms wel te merken.

4 1/2 ster.

Ik heb dit boek eerder voor een deel gelezen, maar ben halverwege gestopt omdat het chronologisch niet klopte. Hoewel het volgens een tijdlijn gezien gelezen moet worden NA de boeken over het Keizerrijk, is de door de schrijver aanbevolen plaats NA de Slangenoorlog-trilogie.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.