Het Vergeten Koninkrijk (De Boeken van Terra Fabula #1)

door | 13 juni 2020
no title has been provided for this book
Series Number: 1
Categorie:
Genre: ,
ISBN13: 9789463081740
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 54000382
Goodreads Rating: 4.11
Londen 1897Op oudejaarsavond krijgen Martha en William het verschrikkelijke bericht dat ze hun ouders nooit meer zullen zien. Hun schip is tijdens een hoogst geheime expeditie op zee vergaan.Dan staan onaangekondigd twee nogal excentrieke dames voor de deur die beweren dat zij de tantes van William en Martha zijn. Ze nemen de kinderen mee om voor hen te zorgen, ver weg van hun veilige wereld in Londen.Tijdens het verblijf bij de tantes komen de kinderen…

Het boek begon in mijn ogen erg zwak, en is nooit echt boven de middenmaat uit gestegen. Dat kan komen door de doelgroep, jeugd van 12 jaar. Of die zich nu erg aangesproken voelen tot het verhaal durf ik niet te zeggen. Er was naar mijn idee te veel ‘magicea’ om problemen weer op te lossen.

De tweeling Martha en William moeten na de dood van hun ouders bij hun tantes gaan wonen. Tantes waar ze nog nooit van gehoord hadden. Eenmaal weg uit Londen leren ze over hun geheim.

Mij is verteld dat dit boek vergelijkbaar zou zijn met de Harry Potter-serie, maar dat durf ik dan wel weer te betwijfelen. Het verhaal verliep erg traag, beschrijvingen van personages en dingen konden niet altijd een beeld oproepen.

Of ik de andere delen van de serie nog ga lezen. Ja, ik denk het wel. Ik wil immers weten of het de kinderen lukt om Fabula, en hun ouders, te redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.