Het teken van Drie (De kronieken van Ulriach de Waanzinnige, #6)

door | 19 september 2019
Het teken van drie
Series Number: 6
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789492337474
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 44567422
Goodreads Rating: 4.50
Inmiddels al weer het zesde deel uit deze epische serie vol draken en avontuur.Aïn heeft eindelijk de rust gevonden om, samen met de vrouw van zijn dromen, de zware taak van het koningschap op zich te nemen. Hyadra zint echter op wraak. Nu haar draak dood is, wil ze allereerst Aïn straffen en hem zien lijden door alles wat hem dierbaar is te vernietigen. Dat ze daarvoor een verbond moet sluiten met een gevreesde macht,…

Aïn is bezig met zijn komende huwelijk en zijn kroning. Vrede lijkt dichtbij nu hij beschikt over steun van de magiërs en een groot leger. Donkere wolken hangen echter boven zijn hoofd.

De godin Hyadra wil na de dook van haar draak wraak nemen op Aïn. Zij wil hem laten lijden voor ze hem dood door alles wat hem dierbaar is te vernietigen. Ze lijkt hier in te slagen. Om te kunnen zegevieren heeft zij de hulp nodig van de Duistere, een gevreesde macht. Hyadra wordt steeds sterker en niets lijkt haar in de weg te staan.

Dask lijkt het verschil tussen goed en kwaad uit het oog te verliezen in zijn poging om Aïn en de wereld te beschermen. Is de tijd aangebroken die door Ulriachals ‘De Tijd van Tweespalt; is genoemd?

Een oorlog ligt in het verschiet.

Ook als je de vorige delen gelezen hebt, duurt het soms best eventjes voor je alles weer op een rijtje hebt. Dit is vooral door de moeilijke namen soms een crime. Het kostte me meer moeite om in dit boek te komen dan in de andere delen.

De diverse verhaallijnen uit de vorige delen komen hier in dit boek samen. Allen hebben zij te maken met en zijn onderdeel van het grotere verhaal. Sommige van deze lijnen lopen kris-kras door elkaar en daardoor dreig je het overzicht te verliezen.

Een einde van een serie, die echter nog wat vragen open liet. Kan Aïn zijn draak vinden, worden de laatste magiërs bevrijdt, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.