Het spel van Augusta Theodora: Deel 1 Ravenna

door | 1 mei 2019
Het spel van Augusta Theodora: Deel 1 Ravenna
Author:
Series Number: 1
ISBN13: 9789492450043
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 42738888
Goodreads Rating: 2.00
Format: ebook
Flavius is tribuun in een van de legioenen van generalis Belisarius. Daarnaast is hij ook lector en scriptor. In de jaren 544 en 545 ontdekt hij een aantal bijzondere aanwijzingen in enkele oude geschriften die hij leest in Roma en Ravenna. Ze suggereren dat Jezus niet aan het kruis is gestorven. Flavius raakt verwikkeld in een felle strijd tussen ariaanse Goten en leden van een bizarre sekte, "de Magdaleners". Welke rol spelen de heilige vader…

Veel tekstuele fouten. Verder aardig verhaal, dat zich grotendeels afspeelt rond de 6e eeuw.

Gedurende zijn tijd in Alexandrië heeft de Tribuun Flavius zich als lector verdienstelijk gemaakt. Door zijn vaardigheden belandt hij in 545 in Vaticanus (wat later het Vaticaan zou worden). Hij moet zoeken naar het werk van Irenaeus, de eerste grote theoloog en kerkvader van de christelijke kerk. Daarna wordt hij naar Ravenna gestuurd, waar hij denkt met religieuze fanaten te maken te hebben, maar dan verschijnt Vrouwe Ademee ten tonele. Zij is de verleidster en slavin van augusta Theodora.

Flavius en zijn vrienden ontdekken steeds meer, de strijd tussen de geloofsfanaten lijkt niet meer dan een onderdeel van een groot spel dat in Constantinopel wordt gespeeld.

Ademee moet enkele opdrachten van de augusta uitvoeren, te beginnen met het verleiden en manipuleren van twee Frankische vorsten. Flavius vertrekt naar Treveris om een bijzonder reliek te zoeken. De cista van Irenaeus zou een bijzonder evangelie bevatten dat hij destijds niet waagde te vernietigen.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.