Het masker van de tijd

door | 1 mei 2019
The mask of time
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 26237439
Goodreads Rating: 4.20
Format: Hardcover
Verschillende mensen die elkaar tijdens of na de Tweede Wereldoorlog hebben ontmoet, gaan na de oorlog op zoek naar personen die zijn verdwenen. Daarbij stuiten ze op raadselachtige en tragische gebeurtenissen. Glamourroman met sex, spanning en sensatie.

Dit luisterboek eerder na twee dagen weggedaan. Het was niet door te komen. Of eigenlijk, de eerste pagina’s deden niets voor mij, en daarom maar weg gedaan. Op een gegeven moment had ik echter niets meer, en uiteindelijk toch maar weer dit boek geprobeerd. En ach… het viel uiteindelijk wel mee.

De vertelling van dit boek bedroeg ruim 27(!) uur, en af en toe raakte ik wel eens de weg kwijt in het verhaal, of viel ik zelfs in slaap.

Het boek was uiteindelijk zo/zo. Geen hoogstaand verhaal, maar ook geen boek dat je in de ramsj-bakken verwacht. Vooral het heen-en-weer gespring tussen de verschillende tijden in het begin maakte het boek wat lastiger voor mij om te lezen (luisteren). Het ene moment zat je in het ‘nu’ van de jaren ’90, om daarna weer in het Rusland van de jaren ’40/’50 uit te komen, met soms een uitstapje naar de jaren ’60.

Het einde.. ach, dat was dus echt jammer. Het had mooier kunnen eindigen, maar de laatste hoofdstukken waren het niet.

Of de auteur het einde zo bedoeld had, of een plot-twist nodig had, weten we niet.

Deels is dit verhaal aan te raden, maar de seks-scenes kan je zonder problemen overslaan.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.