Het levende labyrint (De verborgen universiteit, #2)

door | 29 augustus 2020
Het levende labyrint (De verborgen universiteit, #2)
Author:
Series Number: 2
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789021444901
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16106329
Goodreads Rating: 3.93
In Het levende labyrint vermoedt Alexa dat er meer aan de hand is met de manier waarop haar vader om het leven kwam. Terwijl ze aan een nieuw semester op Untreaceable University begint en de intrigerende Marty ontmoet, probeert ze te achterhalen wat haar vader in de laatste maanden van zijn leven heeft gedaan. Als ze ontdekt dat hij en zijn zus betrokken waren bij een topgeheim onderzoek naar een zeventiende-eeuws manuscript over destructieve magische…

Het tweede deel uit de ‘De verbogen universiteit’ serie van Natalie Koch. Dit vervolg van ‘De erfenis van Richard Grenville’, neemt ons mee naar Alexa’s tweede semester op de ‘verborgen universiteit’.

Het verhaal liep met een traag tempo, en had veel totaal overbodige en ellenlange uitweidingen. Echt ‘spannend’ werd het pas op ongeveer 50% van het boek.

De plot was wel interessant, maar ik miste de sfeer van de college’s. Er waren naar mijn idee veel te veel hoofdstukken besteed aan de dagboek-fragmenten van Lenora Grenville. De hoofdrolspeelster, Alexa, was op sommige momenten wel heel erg naïef en ik miste de sfeer van het college-leven. Op geen enkele moment voelde ik me verbonden met Alexa, maar hielden andere personages (Matthews, Nick, Leonora en een paar anderen) mijn aandacht beter vast.

In dit boek leken vooral de zijwegen belangrijk te zijn dan de fantasy/fictie zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.