Het driekantige wiel

door | 1 mei 2019
The Trouble Twisters
ISBN13: 9789063176112
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 5505597
Goodreads Rating: 3.69
publisher:
Format: Paperback
Het beschadigde schip van Falkayn is gestrand op Larsurn, een primitieve planeet, die in een kille, verloren uithoek van het heelal om de rode duivelsster Gilrigor wentelt.Het plaatselijke voedsel is voor de bemanning puur vergif, de eigen voorraden zijn bijna uitgeput en de beestachtige autochtonen, die volgens onwrikbare, starre patronen leven, trekken zich geen zier aan van hun netelige situatie!De wanhoop nabij trekt Falkayn er in zijn eentje op uit om onderdelen te gaan halen,…

Een boek met een aantal losse, op zich zelf staande verhalen. De enige overeenkomst die ze hebben is dat de hoofdrol in alle verhalen wordt gespeeld door David Falkayn.

Eigenlijk alleen het eerste verhaal, het driekantige wiel, was iets wat me een beetje aansprak. In dit verhaal moet David proberen een oplossing te vinden voor het probleem dat een reserve-onderdeel van het ruimteschip op ongeveer 1000 kilometer afstand van het gestrande schip ligt. Probleem is, dat het geloof van de mensen op de planeet cirkels (en afgeleide) verbiedt. Het lukt de jonge David uiteindelijk door te komen met een driekantig wiel.

De overige verhalen zijn naar mijn idee veel minder. Zeer gedateerde science-fiction.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.