Het bedreigde koninkrijk (De saga van de Chaosoorlog, #1)

door | 2 juni 2019
A Kingdom Besieged
Series Number: 1
Genre:
ISBN13: 9789024566952
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 46117269
Goodreads Rating: 3.97
Format: ebook
De slottrilogie van de boeken over de werelden Midkemia en Kelewan, het levensverhaal van de magiër Puc.Het Bedreigde Koninkrijk, deel één van De Saga van de Chaosoorlog, is het begin van de trilogie waarmee Raymond E. Feist de magistrale cyclus over de werelden Midkemia en Kelewan zal besluiten nadat hij in 1982 met het onvolprezen Magiër de wereld veroverde.Vijf jaar na de bloedige aanval op Villa Beata, waarbij de magiër Puc zijn vrouw en zoon…

Zo’n 30 jaar nadat Feist het eerste deel uit deze serie Magiër schreef, komen we nu bij het einde van deze epische serie.

Ik ben de tel een beetje kwijtgeraakt over het hoeveelste boek in de complete serie dit is.
[spoiler-alert]Ik vroeg me steeds af wat er met Kind was. Ze moet een belangrijke rol spelen in het verhaal, maar tot dus ver heb ik daar nog niets van ontdekt.[/spoiler-alert]

Het aantal personages in de serie maakt het soms lastig om te weten wie nu ook al weer wie was, zeker omdat Feist nogal de neiging heeft om namen te hergebruiken. Een stamboom zou niet misplaatst zijn.
het boek voelt iets donkerder dan de voorgaande, maar eindigde nogal abrupt. Wel goed om te zien dat een van mijn favoriete personages (Nakur) terug keert, als demon, maar toch.. Nakur is terug!!!

Vijf jaar na Voor de poorten van het duister is het Koninkrijk der eilanden in gevaar. Kesh bereidt een grootste invasie van de Verre Kust voor om deze te koloniseren. Niemand heeft dit in de gaten, en alle informanten in Kesh zwijgen.

In het rijk van de demonen krijgt een jonge demon met de naam ‘Kind’ steeds meer kracht en kennis. Zij en haar leermeester lijken in niets op de demonen die we eerder ontmoette in Midkemia. Er zijn echter gevaarlijkere dingen dan demonen om ons zorgen over te maken. Veel erger, en dat probeert probeert voet aan de grond te krijgen in andere rijken.

Het duurde eventjes voor dat het verhaal echt liep, maar uiteindelijk kwam het toch goed.

Een veel betere recensie vind je hier

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.