Stad van Hemelse Vlammen

door | 26 april 2020
City of Heavenly Fire
Categorie:
ISBN13: 9789044345322
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 43624421
Goodreads Rating: 4.45
Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien: Clary's eigen broer Sebastian. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan. De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de…

En zo komt er een einde aan de serie.

De personages focusten zich te veel op de verkeerde dingen. Kom op zeg, de wereld staat op het punt van vergaan, en zij concentreren zich op hun liefdesleven. Okay, het zijn tieners (15/16 jaar), maar toch. Gelukkig waren de dialogen tussen de verschillende personages soms wel om te lachen.

Een aantal personen sterven, maar dat waren voornamelijk de minder belangrijke personen.

Sebastian, in eerste instantie wou hij alle Schaduwjagers doden, maar later, als hij in het demonen-dimensie is, veranderen zijn plannen plots.

Simon.. tja… Simon. Daar gebeurde genoeg mee. [spoiler]In een poging om weer terug in hun eigen dimensie terug te keren, offert Simon zijn onsterfelijkheid op. Dat heeft echter ook gevolgen voor zijn geheugen. Hij raakt al zijn herinneringen aan de Schaduwjagers, demonen etc. kwijt[/spoiler]. op het eind toch nog een onverwachte wending. Ik hoop dat Clare een aparte serie aan hem gaat wijden. Hij was toch wel een beetje mijn favoriete karakter.

Kronieken van de Onderwereld is een serie over moed, vriendschap en opoffering, het gaat over het zorgen en houden van vrienden en de wereld waarin wij leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.