Gebonden in Duister (Lilith, #1)

door | 16 juli 2020
Gebonden in Duister
Series:
Series Number: 1
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789463082365
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 54551838
Goodreads Rating: 3.59
In de ban van de profeetIn de ban van dood en vernietigingLilith is al sinds haar vroege herinneringen een instrument in de handen van een profeet die de mensheid vrede en geluk wil brengen door haar weer tot een eenheid te smeden. Om de droom van zijn Godheid te verwerkelijken schuwt deze magiër geen enkel middel, ook niet oorlog en genocide.OP DE VLUCHT VOOR HAAR MEESTER, HAAR VERLEDEN EN ZICHZELF...Achtervolgd door de gruwelijkheden van de…

Eerste deel in een serie van 3 boeken over Lilith, een vrouw die als klein meisje door de profeet Kashimirh van haar ouders is gestolen. Zij moet dienen als zijn wapen tegen de ‘ongelovigen’.

Op een gegeven moment weet zij te ontsnappen en komt uiteindelijk bij het hof van Merzia. Zij wordt echter gevangen genomen en belandt uiteindelijk in de handen van de hofmagiër, die allerlei plannen met haar heeft. Ze weet echter niet of zij hem kan vertrouwen.

Het verhaal begon niet echt lekker, en wou het (e)boek als aan de kant leggen, maar daar ik niet iets anders had toch maar verder gelezen.

De wereld opbouw is goed, personages en acties komen goed uit de verf. Het boek is prettig geschreven, maar loopt niet echt lekker. Meteen vanaf het begin zat je direct midden in het verhaal, zonder opbouw of ‘kennismaking’. In eerste instantie dacht ik dan ook om per ongeluk met het verkeerde deel te zijn begonnen.

Der personages in de eerste hoofdstukken (ik herinner me nog de naam Pavel) reageren bijzonder heftig op alles wat Lilith doet of zegt.

Dat ik dit toch een lage ster-waardering geef ligt in het feit dat ik me niet met een van de personen kon identificeren, iets wat ik wel prettig vind in een boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.