Eragon (Het erfgoed, #1)

door | 2 augustus 2019
Eragon
Series Number: 1
Categorieën: ,
Genre:
ISBN13: 9789022539446
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 6064616
Goodreads Rating: 3.89
Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert van de ene dag op de andere als hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vindt. Wanneer de steen zijn geheim prijsgeeft - ingeluid door barsten in het oppervlak is de sprakeloze Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de jonge draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven...

Niet te geloven dat de schrijver van dit verhaal nog maar 15 (of 16) was toen hij hier aan begon. Ik heb boeken gelezen van volwassen schrijvers die vele malen minder waren dan deze. Sommige mensen op de Goodreads pagina van dit boek geven af op de schrijver, beweren dat het een plagiaat was van Tolkien’s werk. Ik kan daar duidelijk over zijn. Dat was het NIET. Misschien gebeuren er vergelijkbare dingen in beide werken, maar dat heb je al gauw. Ik vraag me ook af of al die mensen het verhaal ook werkelijk hebben gelezen, of gewoon maar wat neer pennen. Verder geloof ik ook dat een veelheid aan mensen het leuk vinden om negatief te zijn over iets wat vele anderen wel leuk vinden.

Ja, natuurlijk zijn er de cliché dingen (elfen, draken, dwergen), maar dat kan je toch ook niet anders verwachten in een fantasy-verhaal.

Paolini is een rechtdoorzee type fantasy-schrijver, met een mooie toekomst voor zich. Laten we hopen dat hij nog vele boeken mag schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.