Een schreeuw van eer (De tovenaarsring, #4)

door | 1 mei 2019
A Cry of Honor
Author:
Series Number: 4
Genre:
ISBN13: 9781632911162
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 45427578
Goodreads Rating: 3.69
Format: ebook
In EEN SCHREEUW VAN EER (Boek #4 in de Tovenaarsring), is Thor als een geharde krijger teruggekeerd van de Honderd, en nu moet hij leren van het betekent om te strijden voor zijn thuisland, om te vechten op leven en dood. De McClouds zijn inmiddels diep het MacGil territorium binnen gedrongen—dieper dan ooit tevoren—en terwijl Thor een hinderlaag in rijdt, is het aan hem om de aanval af te slaan en het Koninklijk Hof te…

Na 4 boeken gelezen te hebben in deze serie, en nog 13 te gaan, moet ik zeggen dat dit nooit de status van ‘groot epische fantasy-serie’ zal bereiken. Het verhaal is niet super goed geschreven, maar ook weer niet extreem slecht. Het verhaal zit vol met talloze fantasy-cliches. Het lijkt meer op een soap. De emoties van de karakters zijn nogal ‘over the top’. Elk dramatische gebeurtenis die je kan bedenken komt voor.

Veel actie in dit boek, maar de ontwikkeling van de karakters blijft achter.

Kijk naar hoe Thor opeens bevelhebber is geworden van de Krijgsmacht. Hij heeft nog maar net een slag meegemaakt.

Thor ontdekt dat zijn vader niet zijn vader is, en zijn moeder een Druïde. Waarom hij achtergelaten is in de handen van een man die niet van hem houdt, is nog een raadsel, dat vast in een van de komende 13 delen opgelost gaat worden.

De hoofdrolspelers worden steeds net op het nippertje gered van de dood, en de slechteriken zijn zo slecht, dat het een wonder is dat er nog iemand overblijft.

Er is wat romantiek in het verhaal.

Ook blijf ik herhalen dat deze boeken echt een goede editor nodig hebben, want er zitten veel te veel fouten in die je als serieuze schrijver/uitgever niet kan maken. En wat me dan helemaal irriteert zijn zinnen als deze:
.. ze renden en renden..
.. liepen en liepen..
en soortgelijke zinnen.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.