Een Rite Van Zwaarden

door | 25 juni 2019
Rite van zwaarden
Author:
Series Number: 7
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9781632912169
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 32761703
Goodreads Rating: 3.69
In EEN RITE VAN ZWAARDEN (boek #7 in de Tovenaarsring), worstelt Thor met zijn nalatenschap. Hij moet onder ogen zien te komen wie zijn vader is en besluiten of hij zijn geheim zal vertellen. Met Mycoples aan zijn zijde en het Zwaard van het Lot in zijn handen, is Thor vastberaden om wraak te nemen op Andronicus' leger en zijn thuisland te bevrijden-en eindelijk Gwen ten huwelijk te vragen. Maar hij komt erachter dat er…

Een leuk verhaal, dat dit keer niet barstens vol met fouten zat (toch nog wel een paar hoor). Wel komt nog steeds het zelfde ‘sneller en sneller’ voor.

Het lijkt er op dat je binnen een dag aan de andere kant van de Ring bent. De hele invasie van de Ring kostte maar een paar dagen. Alles in de vorige delen en dit boek zou in amper een jaar plaats hebben gevonden. Thor zou dus nu amper 15 zijn, een geharde strijder, aankomende vader.
Gwen is (sinds een paar boeken) zwanger, maar lijkt pas in haar 15 of 16e week te zijn.

Thor is ver weg om het zwaard terug te halen, komt terug op zijn draak, en weet ondertussen ook nog eens een groot deel van het leger van het Rijk te vernietigen.

De scenes op het slagveld zijn erg ongeloofwaardig. Met een groep van 6 vrienden neemt Thor het op tegen honderden vijanden, en toch slagen zij er in het te overleven, soms met een of twee doden aan hun kant, maar dan gaat het om personen die ver van Thor en zijn groep afstaan.

Zoals ik al zei, een verhaal met veel mogelijkheden, als Rice de personages maar eens uitdiepte en niet zo veel herhaalde, want nu lijkt het er op dat we alles al eens gezien hebben in deze boeken. In de eerste helft van het boek slachten de goeden de slechten af, of verbranden ze door middel van het vuur van Thor’s draak.

In een eerder deel was de Koning op de top van een heuvel begraven, nu bezoeken Gwen en Thor zijn sarcofaag!! Dit soort dingen hadden toch opgevallen moeten zijn tijdens het redigeren van het boek? Ondanks dit blijf ik de serie voorlopig verder lezen, want het verhaal op zich heeft wel wat. Nog 10 delen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.