Een kroon in gevaar (De saga van de Chaosoorlog, #2)

door | 6 juni 2019
A Crown Imperiled
Series Number: 2
Genre:
ISBN13: 9789024566969
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 46177731
De slottrilogie van de boeken over de werelden Midkemia en Kelewan, het levensverhaal van de magiër Puc.Een Kroon in Gevaar, deel twee van De Saga van de Chaosoorlog, breidt de trilogie uit waarmee Raymond E. Feist de magistrale cyclus over de werelden Midkemia en Kelewan zal besluiten nadat hij in 1982 met het onvolprezen Magiër de wereld veroverde.In Roldem en Rillanon wordt in het geniep een staatsgreep voorbereid nu duidelijk is dat Koning Gregory van…

Mooi boek, jammer alleen dat de uitgever/vertaler verzuimd heeft om het te lezen voor ze het uitgaven. Het bevatte flink wat foutjes die voorkomen hadden kunnen worden, zoals missende woorden, zinnen die niet goed liepen. Zeker voor een professionele uitgeverij zou dit niet mogen voorkomen. Heb dit ook wel eens gezien bij andere e-boek uitgevers, maar daar ging het dan om boeken die gratis of bijna gratis werden weggegeven. Dit boek was bijna 10 euro, dus hier had wel een spellings- en grammatica check over heen gekund.

In het één-na-laatste boek uit de hele riftwar cyclus komt alles langzamerhand tot elkaar, en de meeste personages komen weer terug. Politieke intriges, epische veldslagen, mysterieuze wezens… dit boek heeft het allemaal. Toch voelde dit boek meer als een manier om de diverse spelers op een plek te krijgen voor de finale in het volgende deel.

Martin houdt stand in Ylith tegen de invallers vanuit Kesh. Een zelfde aanval had hem eerder verdreven uit zijn voorouderlijk kasteel Schreiborg. Martin krijgt onverwachts hulp van Nakur en Miranda, die in het vorige boek werden Miranda en Nakur opnieuw ten tonele gebracht werden. In de eerdere boeken vond ik Nakur een ‘grappig ventje’, zoals hij ook vaak werd aangeduid. Nu niet. Het kwam mij alleen maar nep over. Natuurlijk was Nakur niet echt Nakur, maar een demon in vermomming.

Martin’s oudere broer, Hal, heeft een andere missie, en is nog niet op de hoogte van de dood van zijn vader. Hij probeert de prinses van Roldem te redden uit de handen van de asisstent van haar vader.

Ondertussen, aan de andere kant van de wereld, ontdekken Puc en Magnus een dorp met Serpenten. Deze lijken echter niet zo vijandig te zijn als diegene die zij eerder hadden ontmoet.

Het lijk er op dat Feist in deze boeken weer terug is in zijn oude stijl.

Doordat er zoveel verhaallijnen door het boek liepen, was het soms lastig om uit te maken wat er nu precies waar speelde. Als je dan ook nog eens te maken hebt met het feit dat sommige gebeurtenissen in een van de andere boeken gebeurt zijn is het haast nodig om alle boeken (20+) opnieuw te gaan lezen om een beetje op de hoogte te blijven.

De oude koning overlijdt, wie volgt hem op? Dreigt er een burgeroorlog? Komt het tot een breuk tussen Puc en Magnus?

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.