Een jaar later (EMP-serie, #2)

door | 10 oktober 2019
One year after
Series Number: 2
Categorie:
ISBN13: 9789045213156
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 48405793
Goodreads Rating: 4.00
Vervolg in de succesvolle EMP-serie. Zeer realistisch scenario, dat door oud-voorzitter Newt Gingrich in het Huis van Afgevaardigden aan de orde gesteld werd.Na de rampzalige elektromagnetische puls die Amerika op zijn knieën dwong, zijn de overlevenden in Black Mountain langzaam begonnen met het opbouwen van hun leven. Na een maandenlange lijdensweg van honger, oorlog en talloze doden, proberen zij zaken die ze eerst voor lief namen - elektriciteit, radiocommunicatie en medicijnen - weer op het…

Een goed vervolg op Een seconde later (EMP-serie, #1).

In het vorige deel werd Amerika getroffen door een EMP (electrische magnetische puls). Het land werd gelijk een flink eind terug gezet in de tijd. Electische apparaten werken niet meer, en al snel breekt er chaos uit. De mensen van Black Mountain willen hun leven weer oppakken en het stadje herbouwen.

Als John Matherson geconfronteerd wordt met iemand die zegt namens de overheid te handelen is hij niet blij. De overheid wil 150 inwoners van zijn stadje oproepen als dienstplichtige voor het nieuwe leger. Hij heeft meteen al zijn twijfels, en vreest dat ‘zijn’ mensen als kanonnenvoer zullen eindigen. Hij is ook bang dat het stadje niet meer te beschermen is, als zo’n groot deel van de jongeren verdwijnen. Het is echter geen optie om ‘nee’ te zeggen. De nieuwe district-chef houdt echter vol.

Al snel zien de bewoners wat er gebeurt met een nabij gelegen gemeenschap. De bewoners komen in opstand.

Goed geschreven boek, waarbij het jammer is dat de personages niet wat verder worden uitgediept.

Helaas is deel 3, ‘De laatste dag’ niet te vinden,

Een gedachte over “Een jaar later (EMP-serie, #2)

  1. Edwin Bericht auteur

    De uitgever heeft laten weten dat ze wegens tegenvallende verkopen deel 3 niet hebben aangekocht. Jammer, maar proberen de Engelse versie te krijgen voor de Kobo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.