Drakenruiter

door | 6 september 2019
Drakenruiter
Series Number: 2
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789492337177
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 48068762
Goodreads Rating: 4.16
Aïn heeft in Nèbula zijn moeder gevonden, zijn opleiding bij de Askara-elfen voltooid en vijanden tot vrienden gemaakt. De elfen hebben hem inmiddels verteld van zijn lotsbestemming. Het gedicht van de Zeven uit de kronieken van Ulriach kent voor Aïn geen geheimen meer.In 'Drakenruiter' keert Aïn terug in Askara met de opdracht van Vrouwe Thai om alle kristaldelen van Dask te vinden. Alleen daarmee kan hij Nemroth verslaan en Silkon heroveren. Een avontuur dat hem…

Dit boek gaat verder waar het vorige eindigde.

Aïn moet proberen 7 kristal scherven zien op te sporen. Deze zijn in de loop der eeuwen over de diverse volkeren en landen verspreid geraakt. Om zijn vijand te verslaan, is het nodig dat die 7 delen samengevoegd worden tot volledige kristal. Hij ontmoet oorlog en verraad tijdens zijn reis.

Veel van wat ik in het review van ‘dood van de halfling’ schreef, geldt ook voor dit boek. Verhaal zit goed in elkaar, al is het naar mijn idee wel heel erg ‘toevallig’ dat bijna iedereen die in Aïn’s kant meestrijdt wel een of andere prins is. Ben ook nog niet echt zover dat ik mij in het karakter van Aïn kan inleven. Wel wordt duidelijk waarom Aïn eerst Nemroth wil verslaan, vóór hij Silkon wil heroveren.

Het boek is vlot geschreven en leest makkelijk weg. voor je het weet ben je weer een paar uur verder.

Vaak zakt een tweede deel uit een serie altijd wat in, het ‘tweede deel syndroom’. Dit boek heeft daar gelukkig geen last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.