Dienaar van het keizerrijk

door | 1 mei 2019
Servant of the Empire (The Empire Trilogy, #2)
Genre:
ISBN13: 9789460231841
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16021331
Goodreads Rating: 4.29
publisher:
Format: ebook
In samenwerking met de Amerikaanse auteur en illustratrice Janny Wurts schreef Raymond E. Feist de zogeheten Keizerrijk-trilogie, die zich afspeelt ten tijde van De Oorlog van de Grote Scheuring en een onmisbaar onderdeel vormt in zijn oeuvre. In deze trilogie vertelt hij het verhaal van Mara, een jonge vrouw die na de dood van haar vader en broers de Regerend Vrouwe van de Acoma-clan wordt. Terwijl de oorlog op Midkemia steeds slechter verloopt, moet zij…

Hoewel ik het vorige deel Dochter van het keizerrijk maar 3 sterren gaf, is dit boek er zeker 4 waard. Misschien zelfs 5, maar dat is iets wat ik weinig zal doen. Het was een dik boek (op mijn e-reader instellingen kwam ik uit op ruim 700 pagina’s) met een plot die naar mijn mening met minder had toegekund. Het tempo van het boek was redelijk, hoewel het soms voort leek te slepen. Sommige namen waren slecht te onthouden. Regelmatig zat ik met ‘wie is dat nou weer’.

Ik kan me slecht inleven in vrouwelijke hoofdpersonen, maar in het geval van Mara was dat niet het geval. Er was veel romantiek in het boek, zeker tussen Kevin en Mara.

Mooi einde. Op naar het 3e deel van deze trilogie Vrouwe van het keizerrijk.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.