De witte vlam (De Godenoorlogen, #2)

door | 8 november 2020
Die weiße Flamme
Series Number: 2
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789024569366
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 55872853
Goodreads Rating: 4.36
De Witte Vlam is het tweede deel in de Godenoorlogen-reeks van de Duitse fantasy-ster Richard Schwartz. Het langverwachte vervolg op de boeken van Het Geheim van Askir, waarmee de auteur in korte tijd tienduizenden fantasy-fans uit heel Europa aan zich wist te binden. De avonturen van Leandra en Havald gaan hier verder.Na een avontuurlijke reis bereikt de halfelfin Leandra samen met zwaardmajoor Blix de kroonstad van Illian. Daar wil ze de troon van de drie…

De Witte Vlam speelt zich, net als de overige delen, af in een magische wereld, compleet met (half)elfen, draken en andere magische wezens. Daar het boek onderdeel is van een serie, is het niet zelfstandig te lezen, maar dient men toch wel enige kennis van de wereld van Leandra, Havald etc. te hebben. Gelukkig wordt in het begin van iedere boek beknopt terug gekeken op wat er aan vooraf ging. Ik raad je aan om in ieder geval deel 1, (De roos van Illian (De Godenoorlog, #1) te gaan lezen, of als je helemaal zeker wil zijn, de gehele voorgaande reeks.

Ergens had ik het gevoel dat ik dit al eens gelezen had, het verhaal is niet echt origineel te noemen dus. Het boek had een lange aanloop, terwijl de eigenlijke strijd in een paar pagina’s werd afgehandeld. Toch had het verhaal genoeg te bieden, en heeft de auteur een prachtige wereld geschapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.